Yksi tekijä mikä saa ihmiset liikkumaan entistä enemmän, on koiran 23695_pets_vertical_store_dogs_small_tile_8._CB312176604_hankkiminen. Viimeisimpien tutkimusten mukaan 85 prosenttia lemmikkien omistajista nauttivat liikunnasta huomattavasti enemmän lemmikkinsä kanssa. Koirien omistajat käyvät kaksi kertaa todennäköisemmin viikoittaisilla juoksulenkeillä ja esimerkiksi pitävät kirjaa askeleistaan. Erityisen hyvin koira voi toimia sellaisille henkilöille, joille laihdutuskuuri alkaa aina maanantaisin ja ulkoilun aloittaminen kuuluu uudenvuoden lupauksiin. Käynti paikallisella tarhalla ja uuden ystävän löytäminen voi tuoda yllättävän nopeasti muutoksen sekä asenteeseen että kuntoon. Adoptoimalla koiran tarhalta, pelastetaan sekä koiran elämä että parannetaan omaa elämänlaatua ja terveyttä. 72 prosenttia erään tutkimuksen vastaajista uskoi myös, että liikunta yhdessä lemmikin kanssa luo paljon paremman siteen ja saa yhteistyön toimimaan hyvin.

Lemmikkejä ja erityisesti koiria, kiitellään myös siitä, että nämä pitävät halua pysyä aktiivisena yllä. Ainakin osaa seuraavista liikuntamuodoista tulee harrastettua lähes viikoittain eri muodoissa ja erilaisilla tehoilla, mutta silti ne saavat jokaisen omistajan liikkumaan

  • Kävely, tätä harrastavat lähes kaikki koiranomistajat, vaikkakin talvella pienten ja lyhytkarvaisten koirien ulkoiluttaminen ei välttämättä kestäkään kauan ja sama koskee suuria raskaita rotuja kesän helteillä.
  • Nouto, tämä on mukava harrastus, jossa omistaja viskoo koiralleen esineitä haettavaksi. Pelkän fyysisen aktiviteetin lisäksi koira saa käyttää päätään ja myös tottelevaisuus paranee, jolloin yhteistyö koiran ja omistajan välillä on ehdottomasti parempi kaikkialla.
  • Hölkkääminen on seuraava askel kävelemisestä. Kun koira on tullut taloon ja kunto alkanut omistajalla vähitellen kohota, ei mene kauaakaan kun nämä voidaan nähdä yhdessä pidemmilläkin hölkkälenkeillä. Vauhdikkaimmille parivaljakoille edes hölkkä ei riitä, vaan nämä nauttivat tuntien juoksulenkeistä! Tässä tulee kuitenkin huomioida, että vaikka sama liikunta tulee myös siinä tilanteessa, jossa koira vetää omistajaansa perässä hölkkävauhtia, mutta holtittomasti, eikä omistaja selvästikään ole vauhdista samaa mieltä, kannattaa uhrata hetki koulutukseen ja näin tehdä ulkoilusta mukavampaa.
  • Koirapuistossa käydään myös ahkeraan tahtiin ja vaikka tämä usein tuokin vähemmän fyysisiä etuja omistajalle, on siitä kuitenkin hyötyä sosiaalisesti. Mikä olisikaan parempi tapa saada uusia tuttavuuksia kuin nauttia samanhenkisestä seurasta omien koirien touhuja katsellessa. Samalla koira oppii sosiaalisia sääntöjä ja pääsee purkamaan energiaa sille hyvin ominaisella tavalla.