A Goldador puppy dog laying on the grass looking up to the side.Nykyään tuntuu, että tietokoneita on joka lähtöön. Aikaisemmin ne olivat suuria kokonaisuuksia, jotka veivät kokonaisia huoneita, mutta nykyään jopa koiralle on mahdollista hankkia oma interaktiivinen tabletti, jonka avulla voidaan jopa kommunikoida koiran kanssa missä tahansa ja milloin tahansa. Lisäksi siihen kuuluu tietenkin useita muitakin hienoja ominaisuuksia kuin vain kommunikointi omistajan ja karvaisen perheenjäsenen välillä. Tietokoneen tekijät eivät ole myöskään koira-alalla uusia tekijöitä, sillä näiden aikaisempiin tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi minikokoinen kaksikerroksinen bussi, joka on siis älykäs talo koirille. Saman tyyppisiä laitteita on jo jonkin verran, sillä kommunikointi internetin välityksellä lemmikille ei ole mitään uutta. Pakettiin kuuluu kosketusnäyttöinen kamera ja sen avulla voidaan jopa antaa koiralle nameja. Näiden ominaisuuksien lisäksi tietokone sisältää pelejä, jotka on suunniteltu nimenomaan koirille.

Yksi peleistä on suositun mobiilipelin tyyppinen, jossa kuonolla tai tassulla kosketaan ruudussa olevaa esinettä, joka halkeaa ja tämän jälkeen ruudulle ilmestyy kaksi uutta esinettä ja niin edelleen. Valitettavasti vielä koira ei voi tienata päivittäistä ruokaansa esimerkiksi uhkapelien avulla, toisin kuin ihmiset, jotka pääsevät pelien maailmaan kun Klikkaa tästä, mutta jo yksinkertaisten pelien luominen koirille osoittaa uutta ajanjaksoa ja lukemattomia mahdollisuuksia.

Tänä päivänä jo hyvin nuoret lapset ja taaperot nähdään usein tabletti kädessä, eikä mene kauaakaan kun koko perhe, lemmikit mukaan laskien, voi viihdyttää itseään uusimmilla teknologian keksinnöillä. Se, onko tämä hyvä vai huono asia, on keskustelun aiheena, mutta siihen suuntaan kehitys on kuitenkin menossa. Älypelejä on koirille ollut konkreettisina versioina jo pitkään, tuomassa aivoille virikettä, eikä tästä ole pitkä harppaus pelien siirtämiseen tietokoneille.

Näiden, kuten myös konkreettisten versioiden, tarkoituksena on rauhoittaa ja keksiä tekemistä sellaisille koirille, joista tulee hyvin rauhattomia ja hermostuneita omistajien ollessa pois kotona. Ne tarjoavat ajanvietettä ja harhauttavat koiraa, saaden sen käyttämään päätään, väsymään ja keskittymään muuhun kuin yksinoloon. Kaikki koirat eivät kuitenkaan heti asiaa tajua, joten koneen käyttö voi vaatia harjoittelua ja koulutusta jo itsessään. Tämän jälkeen laite on kuitenkin mainio keino kuluttaa energiaa ilman että omistajalta vaaditaan sen erikoisempaa.